Kapije Zlatibora

Predstavljaju kompleks od više apartmanskih objekata na jugoistočnoj padini Zlatiborskog naselja Sloboda. Zgrade su smeštene u tihom i prijatnom okruženju, sa dosta zelenila i predstavljaju pravu oazu mira podsećajući na porodični dom.

Objekate gradi privredno društvo Modern Design Construction DOO iz Beograda.

Lokacija se nalazi u blizini crkve, pažljivo je odabrana, nije prenaseljena i lako je pristupačna . Od najužeg centra Zlatibora do kompleksa, stiže se za svega nekoliko minuta hoda, što ga čini veoma pogodnim za stalni boravak, kao i za iznajmljivanje turistima. Jedinice su osunčane tokom celog dana, objekti su zaklonjeni od severnih vetrova, sa pogledom na čuvene Zlatiborske pejzaže, koji su ga od davnina činili izuzetnim klimatskim mestom. Investitor je velike i prenaseljene objekte smatrao neprikladnim za ukus ljubitelja ove planine, pa je zemljište izdelio na manje parcele i na svakoj od njih planirao izgradnju veliki kuća (vila) isprojektovanih u kombinaciji tradicionalne i moderne arhitekture. Radi dostizanja optimalnog komoditeta, udobnosti i osećanja zadovoljstva tokom boravka, u izgradnji projekta su učestvovali iskusni stručnjaci koji su se potrudili da objekti budu projektovani i izgrađeni po maksimalnim standardima, sa dobrom vizuelnom komunikacijom apartmana sa prirodom i lepo uređenim dvorištima. Arhitektonski koncept objekata se ogleda u funkcionalnosti i racionalnoj raspodeli prostora stambenih jedinica. Upečatljiva fasada, u tradiocionalnom stilu, kao i veliki otvori koji obezbeđuju dosta dnevne svetlosti, doprinose vizuelnom kvalitetu. Svaki apartman poseduje po jedno parking mesto u dvorištu objekta a neki objekti imaju i garaže.

Vile su dobile imena prema nazivima nekih starih, danas manje poznatih, zlatiborskih toponima. Trenutno su potpuno završeni i useljenji prvi objekat ( Vila Viogor) sa 10 apartmana, Drugi objekat (Vila Gruda) sa 14 apartmana, treći objekat ( Vila Gradina) sa 26 apartmana i garažom(27 g.mesta) a u trenutnoj izgradnji su četvrti objekat (Vila Liska) i peti objekat (Vila Čavlovac) sa po 22 apartmana, čiji su završetak I useljenje planirani za Oktobar 2022, odnosno Januar 2023. godine.

Prednosti objekata u Apartmanskom naselju KAPIJE ZLATIBORA:

  • Odlična Lokacija - Vrednost nekretnina umnogome zavisi od lokacije
  • Kvalitet ugrađenih materijala i opreme
  • Povezanost
  • Položaj objekta
  • Nalazi se u mirnoj zoni, nekoliko minuta od centra turističkog mesta
  • Područje nije sklono poplavama